Kje lahko nastavim DNS zapise svoji domeni?

Iz Hosterdam wikipedia
Skoči na: navigacija, iskanje

Vsebina

Izbira DNS gostiteljaNudimo vam tudi brezplačno DNS gostovanje. Storitev je dostopna v vaših Hosterdam uporabniških straneh. Natančneje v kategoriji Moj DNS kotiček. Pri naročilu paketa spletnega gostovanja, bo domena dodana avtomatično (če ste se odločili DNS gostovanje imeti pri nas). Dostopne podatke prejmete na e-pošto. V kolikor želite DNS zapise urejati drugje, lahko to storite pri vašem ponudniku DNS gostovanja.

DNS strežniki


Če želite vaše DNS nastavitve urejati v Hosterdam uporabniških straneh, mora domena imeti nastavljene sledeče DNS strežnike:

  • dns1.siel.si
  • dns2.siel.si
  • dns3.siel.si

Obvezno vse tri!

Nastavitev DNS strežnikov

  • V kolikor ste se odločili za naše DNS gostovanje, potem je nujno, da ima domena nastavljene tudi naše dns strežniške naslove. Če ste med postopkom registracije ali prenosa domene na Hosterdam izbrali možnost Uporabi privzete imenske strežnike, potem so bili naslovi pravilno nastavljeni že samodejno.
  • Če domeno gostite pri nas in ji želite spremeniti DNS naslove, potem sledite tej povezavi.


Dodajanje domene v DNS kotiček


Kadar domeno pri nas registrirate ali pa jo k nam prenesete, bo ta samodejno dodana v vaš DNS kotiček. V kolikor želite dodati v DNS kotiček dodatno domeno, v uporabniških straneh izberite povezavo Moj DNS kotiček in nato povezavo Dodaj domeno, ki se nahaja v desnem zgornjem kotu.
Dns11.jpg

Dodajanje DNS zapisov


  • Kliknite na ime domene, da bi prikazali trenutno obstoječe zapise. Z klikom na ikono + lahko dodate nov zapis.

Dnsadd1.jpg

  • Iz spustnega seznama Tip zapisa, lahko izberete tip DNS zapisa, ki ga želite dodati. V polje Poddomena vnesite naziv predpone vaše poddomene. V polje naslov vnesite ustrezen naslov. V tem primeru IP naslov. S klikom na gumb Shrani boste dodali zapis.

Dnsadd2.jpg

  • Zapis je bil dodan. Lahko ga uredite ali odstranite z klikom na ustrezno ikono, ki se nahaja na desni strani zapisa.

Dnsadd3.jpg

Osebna orodja
Imenski prostori

Različice
Dejanja
Uporabniške strani
Spletno gostovanje
VPS gostovanje
Domene
Pogoste težave
Informacije