S strani ARNES-a sem prejel sporočilo, da vpis domene ni uspel!

Iz Hosterdam wikipedia
Skoči na: navigacija, iskanje

V primeru, če ste vnesli napačne oziroma neustrezne DNS strežnike, potem domena ni bila usmerjena na le-te. To ne pomeni, da domena ni bila registrirana, ampak, da je ARNES-ov avtomatski sistem za preusmerjanje domen na DNS strežnike naletel na napako.

Rešitev:

Pogoj za vpis strežnikov v vrhnji DNS .si je, da so DNS-zapisi skladni s tehničnimi zahtevami. Skladnost lahko preverite sami s spletnim orodjem (vpišite svojo domeno in DNS strežnik dns1.siel.si). Če so DNS-zapisi skladni z zahtevami in so bili pravkar dodani za vašo domeno, do vpisa v vrhnji DNS-strežnik za .si bo minilo najmanj dobro uro in največ 3 ure. Preverjanje (novih) DNS-zapisov poteka namreč vsako sodo uro, generiranje .si cone datoteke pa vsako liho uro.

Če so bili DNS–strežniki za domeno vpisani, preden so ustrezali tehničnim zahtevam, se domena vse redkeje preverja. Zato svetujemo, da registrar (oz. vi sami) v primeru, da so bili strežniki naknadno konfigurirani, DNS polje zbriše in spet vpiše, da se bodo DNS-zapisi zopet preverili ob prvem naslednjem preverjanju.

Ob uspešnem vpisu v vrhnji DNS dobi tehnični kontakt za domeno obvestilo. Prav tako dobi obvestilo v primeru napake pri preverjanju. V sporočilu najdete tudi podatek, kolikokrat je bila domena neuspešno preverjena in kdaj približno se bo preverjala naslednjič.


Več informacij glede DNS gostovanja lahko vidite tukaj.

Osebna orodja
Imenski prostori

Različice
Dejanja
Uporabniške strani
Spletno gostovanje
VPS gostovanje
Domene
Pogoste težave
Informacije